VAD VI ERBJUDER

Art Direction

Art direction handlar om att skapa och leda den visuella stilen för ett projekt eller en kampanj. Som art director är det ditt jobb att kombinera kreativitet och strategi för att skapa visuella element som uppnår önskade resultat. En AD som det också kallas, ansvarar för allt från färgsättning och typografi till fotografi och grafisk design.

Art direction och dess roll

Att vara art director är en viktig roll som kräver idérikedom, noggrannhet och en förmåga att samarbeta med andra kreativa yrkesgrupper. En kompetent art director måste ha en stark förståelse för företagets varumärke, dess målgrupp och visuella riktlinjer samtidigt som de har förmågan att tänka utanför boxen och skapa något unikt och minnesvärt.

Skapandet av visuell identitet

Art direction spelar en avgörande roll i att definiera och utveckla en kampanj eller varumärkesidentitet. Våra art directors samarbetar nära med copywriters och andra kreativa yrkesgrupper för att skapa en enhetlig visuell stil som omfattar allt från logotyper och webbdesign till annonser och sociala medier-inlägg.

Teknisk förståelse

En art director måste också ha kunskap om hur designen fungerar i olika format och på olika plattformar. Detta innebär att ta hänsyn till webb- och tryckstandarder samt tekniska begränsningar som kan påverka designen.

Kommunicera varumärket

Precis som med copywriting är det också viktigt för en art director att förstå tonalitet och riktlinjer för företaget eller varumärket de arbetar med. Genom att förstå detta kan de skapa visuella element som kommunicerar varumärkets värderingar och personlighet på ett kraftfullt sätt.

På Glory Days strävar våra art directors efter att förena det kreativa med det strategiska och analytiska tänket. De samarbetar nära med andra kreativa teammedlemmar för att skapa en unik och engagerande visuell identitet som förstärker varumärket. Våra art directors har också förmågan att upprätthålla varumärkets riktlinjer för att säkerställa att dess integritet bevaras i allt producerat material.

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter och vad du önskar hjälp med så
blir du kontaktad av någon av våra duktiga strateger.

    I vår integritetspolicy kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.