VAD VI ERBJUDER

CRO

CRO, som är en förkortning av Conversion Rate Optimization, är en process som syftar till att öka konverteringar på en webbplats eller inom digitala kanaler. Conversion kan variera beroende på företag eller organisation. Det kan handla om att öka antalet klick på en knapp, antalet registreringar, antalet köp, eller någon annan form av önskad handling på webbplatsen.

Användarupplevelse

CRO innefattar flera olika faktorer som påverkar konverteringsgraden. En viktig faktor är UX, eller användarupplevelse, som handlar om att hur användarna interagerar med webbplatsen eller den digitala kanalen. Det kan handla om design, call to actions, sidstruktur och navigering. Optimering av dessa element är avgörande för att guida användarna mot önskade handlingar.

Innehållsoptimering

En annan viktig del av CRO är innehållet som finns på din webbplats. För att optimera ditt innehåll för att nå önskvärda resultat måste du förstå din målgrupp och vad de letar efter på din webbplats. Detta kan du uppnå genom att använda olika tekniker som sökordsoptimering, storytelling och användargenererat innehåll.

Sökordsoptimering

Genom att använda relevanta sökord i rubriker, meta-beskrivningar, brödtext och bildbeskrivningar ökar du synligheten i sökmotorer och lockar en målgrupp som söker din typ av innehåll.

Storytelling

Att använda berättelser för att skapa kopplingar och locka till handling är en kraftfull CRO-strategi. Genom att beskriva produkter eller tjänster på ett engagerande sätt eller dela kundberättelser kan du inspirera besökare att konvertera.

Användargenererat innehåll

Engagera din målgrupp genom att uppmuntra dem att bidra med innehåll, såsom produktrecensioner eller användargenererade blogginlägg. Detta stärker förtroendet för ditt varumärke och ökar interaktionen.

Metoder och mätningar inom CRO

För att genomföra CRO kan man använda sig av olika tekniker och metoder. A/B-tester är en vanlig metod, där man testar två olika versioner av en webbsida eller annons för att se vilken som ger bäst resultat. Det kan handla om att testa olika färger på en knapp, olika bilder eller texter, eller olika positioner på en CTA. Andra tekniker som används inom CRO inkluderar heatmapping för att se var besökarna klickar och scrollar.

En annan viktig del av CRO-arbetet är att ha relevant och korrekt mätning på plats för att kunna dra slutsatser och ta beslut baserade på data i stället för antaganden eller gissningar. Genom att använda verktyg som Google Tag Manager, Search Console och Google Analytics kan man mäta och analysera trafik, konverteringsfrekvenser, sidvisningar och andra relevanta data.

Mätning kan också hjälpa till att identifiera problemområden på en webbplats, t.ex. hög avvisningsfrekvens på vissa sidor eller lågt antal konverteringar på en specifik produkt- eller tjänstesida. Detta kan sedan användas som en grund för att genomföra förbättringar eller testa nya lösningar.

CRO är en viktig del av digital marknadsföring, eftersom det handlar om att dra största möjliga nytta av befintlig trafik. Genom att optimera konverteringsgraden kan man öka antalet konverteringar utan att behöva öka trafiken, vilket på så sätt skapar synergieffekter med andra typer av marknadsföring. Vill du ha hjälp av oss på Glory Days? Hör av dig!

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter och vad du önskar hjälp med så
blir du kontaktad av någon av våra duktiga strateger.

    I vår integritetspolicy kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.