VAD VI ERBJUDER

Mätning & Analys

Mätning och analys är avgörande för att kunna genomföra effektiv marknadsföring och för att förstå vad som fungerar och vad som inte fungerar. För att kunna samla in och analysera data är det viktigt att ha en tydlig strategi på plats. På webben handlar det om att implementera verktyg som Google Tag Manager och Search Console för att samla in data om besökarens beteende, konverteringar och mycket mer.

Ett helthetsperspektiv

Men mätning och analys handlar inte bara om att mäta effekten av marknadsföring på webben. Det handlar också om att mäta effekten av marknadsföring i olika kanaler som sociala medier, sökannonsering och displayannonsering. Genom att ha en holistisk syn på sin marknadsföring kan man undvika att arbeta i silos och i stället skapa en större förståelse för sin affär, sina målgrupper och hur de interagerar med ditt företag.

Effektiv rapportering och analys

För att undvika att förlora sig i spreadsheets och rapporter som ligger och samlar damm i inkorgen är det viktigt att etablera en struktur för rapportering och analys som fokuserar på det mest väsentliga. Det handlar om att välja en eller några få övergripande KPI:er som sedan stöds av specifika KPI:er för respektive kanal. Att ha en tydlig strategi för varför vi mäter vad vi mäter, och vilka insatser vi gör för att mäta vilken mätpunkt, är också en viktig del av processen.

Identifiera mönster och trender

Samla in data är en sak, men att analysera den är en annan viktig del för att tolka data och hitta insikter som kan användas för att förbättra marknadsföringen. Genom att analysera data kan man hitta mönster och trender som hjälper till att förstå vad som fungerar och vad som inte gör det. Det kan också hjälpa till att identifiera målgrupper och skapa effektivare kampanjer.

Koppla analys till åtgärder

Att bara granska data och dra slutsatser räcker inte långt. Det är lika viktigt att definiera konkreta åtgärder som kan vidtas för att förbättra prestandan. Det kan innebära att finjustera strategier, anpassa annonsering, utveckla nytt innehåll eller förbättra webbplatsens användarupplevelse. På Glory Days kan vi hjälpa till med allt från strategi till rapportering.

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter och vad du önskar hjälp med så
blir du kontaktad av någon av våra duktiga strateger.

    I vår integritetspolicy kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.