Semestertips från oss på Glory Days

Borta bra, men Sverige bäst! På Glory Days jobbar personer med rötter från Sveriges alla hörn, därför tog vi tillfället i akt att samla Glory Days:arnas sköna semestertips – från Bjuröklubb i norr till Åhus i söder.

Norrländska tips från Isak

Isak jobbar som Digital Art Director på Glory Days i Stockholm och kommer ursprungligen från Skellefteå. För dig som vill uppåt i landet kommer här hans norrländska tips.

Varför är Skellefteå ett riktigt guldkorn?

Det är inte mycket som klår en sommar i Skellefteå. Det är en perfekt plats för att rensa huvudet, uppleva naturen, havet och njuta av den friska luften. Om du, som jag, bor i en hetsig storstad, så är Skellefteå den ultimata tillflyktsorten. Och fördomarna om att det skulle vara kallt eller myggigt stämmer inte – eller i alla fall inte om du håller dig till kusten. Då kan du istället byta myggmedlet mot solkräm.

Vad är ditt bästa semestertips för den som vill besöka Skellefteå?

Mitt bästa semestertips är Bjuröklubb. Det är Sveriges östligaste punkt om man bortser från Haparandakusten och ligger ca 55 km från Skellefteå (ett kort avstånd om du frågar oss). Ute på denna udde får du en fantastisk utsikt mot havet och naturreservatet. Här kan du kolla in Bjuröklubbs fyr, njuta av gofika på Café Fyren, övernatta, vandra, basta och bada i havet. En grym naturupplevelse!

Bonustips! Hoppa i båten, kanoten eller kajaken och upplev Skellefteås skärgård. Där är det lugnt och stilla och du hittar en massa fina öar, stränder och klippor. Och glöm inte fiskespöet!

Vilken är din bästa semestergadget?

Ingen sommar utan hörlurar! Finns det något bättre än att ligga i hängmattan eller båten och lyssna på musik? Nope. Bästa sommarmusiktipset: Bon Iver – Holocene (hela plattan). Jag lovar dig, du kommer bli frälst och komma tillbaka som en ny och bättre person.

Bjuröklubb
Bjuröklubb

Roslagstips från Josephine

Josephine jobbar som byråchef på Glory Days i Stockholm och har levt många år av sitt liv i Roslagstrakten. Här finns utflyktsmål som passar alla slags intressen.

Varför är Roslagen ett riktigt guldkorn?

För att det finns så himla många ljuvliga platser att vara på. Allt från riktigt lugna småorter till lite livligare aktivitet i Norrtälje. Men framför allt närheten till havet och skärgården, där skulle i alla fall jag kunna tillbringa exakt hela sommaren. Råkar man dessutom bo i Stockholm så är man inte många mils resa bort.

Vad är ditt bästa semestertips för den som vill besöka Roslagen?

Båtluffa! Lär känna någon med en båt som kan visa dig skärgårdens alla skatter. Du kan såklart också hyra en båt eller nyttja de olika båtlinjerna.

Vilken är din bästa semestergadget?

Böcker! Som fyller upp halva resväskan.

Roslagen, Sweden
Roslagens skärgård

Värmländska tips från Pål

Pål jobbar som projektledare på Glory Days i Stockholm och kommer ursprungligen från Karlstad. Här är hans värmländska tips för dig som vill ha avkoppling deluxe.

Varför är Värmland ett riktigt guldkorn?

Naturen, vyerna och lugnet uppe i mellersta och norra delarna av Värmland är svårslaget. Som exil-värmlänning i storstan finns det alltid ett nostalgiskt sug tillbaks till de trakterna, speciellt sommartid.

Vad är ditt bästa semestertips för den som vill besöka Värmland?

Om du inte redan testat en tur med flotte på Klarälven så bör du göra det. Förvänta dig dock ingen action, utan bara några dagars mobilfri avslappning, fiske och skönt friluftsliv med folk du gillar.
Miljöerna runt Frykensjöarna är fantastiskt vackra, oavsett om du upplever dem från vandringsleden, cykelsadeln eller långsamt roadtrippande längs slingrande vägar. Det är även ett loppismecka med god fyndpotential.

Vilken är din bästa semestergadget?

Inte så originellt kanske, men fiskespöet måste med. Och ôlôppnôrôn (värmländska för “kapsylöppnaren”).

Visit Värmland
Klarälven

Örebro-tips från Rebecka

Rebecka Banck jobbar som redaktör på Glory Days i Göteborg och kommer ursprungligen från Örebro. En stad för dig som bland annat är nyfiken på att hoppa i Sveriges fjärde största ö.

Varför är Örebro ett riktigt guldkorn?

I Örebro finns Hjälmaren, Sveriges fjärde största sjö. Fin att både bada i och ge sig ut med båt på. För den som vill koppla av i grönområden är Osets naturreservat jättevackert. Inne i stan finns både mysiga promenadstråk med slottet och gamla Wadköping och så finns det en hel del puls för den som vill ha det. Så det finns lite av allt.

Vad är ditt bästa semestertips för den som vill besöka Örebro?

Du får inte missa Open Art! Varannan sommar pryds Örebros gator, parker och torg av konstverk från ett 60-tal konstnärer. Det brukar vara en hel del spektakulära konstverk, alla Örebroare minns till exempel när hela Stortorget täcktes av en jättelik gul uppochnedvänd kanin. Bara en sån sak.

Vilken är din bästa semestergadget?

Stråhatten och solkrämen. Har ju tyvärr inte ärvt min familjs pepparkakshy så att skydda axlarna är a och o.

Open Art, Örebro
Open Art, Örebro

Bohuslänska tips från Helena

Helena jobbar som Art Director på Glory Days i Göteborg och kommer ursprungligen från Bovallstrand. Här är hennes bästa tips från skärgårdspärlan.

Varför är Bovallstrand ett riktigt guldkorn?

Min hemort Bovallstrand är verkligen en riktig västkustpärla. Det är ett litet kustsamhälle som bjuder på en väldigt fin skärgård med kuperade, rosa granithällar och klart vatten. Bovallstrand passar den som vill uppleva Bohuslän på sommaren men söker ett lite lugnare ställe, snarare än de lite mer välbesökta semesterorterna Smögen och Fjällbacka.

Vad är ditt bästa semestertips för den som vill besöka Bovallstrand?

En vacker sommardag är sol och bad på Badholmarna ett måste – en liten grupp av öar sammanbundna av broar som har både hopptorn, sandstrand och klippor. När man är färdigbadad stannar man till på Bryggcafét för en eftermiddagsöl och något gott att äta och stannar man ända till kvällen njuter man av solnedgången från uteserveringen.

Vilken är din bästa semestergadget?

Jag åker aldrig på semester utan min kamera! Ska man ut på sjön och spendera en heldag på någon ö är en gasolgrill en mycket bra pryl att ha.

Bovallstrand, Sweden
Bovallstrand

Skånska tips från Jennie

Jennie jobbar som projektledare på Glory Days i Göteborg och kommer ursprungligen från Kristianstad. Ta en tur till Österlen för att ta del av Jennies semestertips.

Varför är Kristianstad ett riktigt guldkorn?

Kristianstad är en stad med en bevarad gammal stadskärna som gör den väldigt mysig. Tivoliparken är också väldigt fin om man vill få lite gräs under fötterna. Sedan finns även närheten till sandstränderna och havet.

Vad är ditt bästa semestertips för den som vill besöka Kristianstad?

En go fika på nåt av alla kaféer som finns. Sen har Kristianstad rätt bra shopping. En tur till Åhus är definitivt att rekommendera. Stadskärnan där är också väldigt mysig och de är kända för sin glass och många fina sandstränder. Och Österlen ligger en kort biltur söder över.

Vilken är din bästa semestergadget?

Tråkigt nog, extra batteri till mobilen…

Åhus, Sweden
Åhus

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.