4 inspirerande sidor vid idétorka

Idétorka? Ja, det kommer alltid finnas sådana dagar. För att snurra igång ditt kreativa hjul igen kan det hjälpa att leta inspiration online. Här tipsar vi om fyra riktigt bra inspirationssidor.

Pinterest

Pinterest finns inte bara en massa fantastiska DIY-knep och grymma matlagningstips, det är också hem till en hel del inspirerande design. Genom att spara ett inlägg, eller “pinna”, kan du skapa egna anslagstavlor och bygga upp ett bibliotek av inspiration. Dessutom kan du klicka dig vidare på en pin och ta dig direkt till den ursprungliga webbsidan. Ditt startflöde filtreras också baserat på tidigare sökningar, vilket i stort sett ger dig skräddarsydd inspiration inför varje nytt besök. Perfekt när det är idétorka på schemat helt enkelt.

Behance

Behance är en av de största inspirationssidorna en designer kan hitta i nuläget. Här lägger man som kreatör upp sitt eget arbete och genom att bara klicka på omslagsbilden öppnas hela beskrivningen och projektet upp i samma webbläsare. Illustrationer, affischer, kortfilmer, prototyper, visitkort, 3D och ännu mer. Du kan till och med följa med i livestreams. Har du inte upptäckt Behance än är det verkligen en sida att besöka vid nästa idétorka. 

Awwwards

Awwwards ges kreatörer en chans att ladda upp sina arbeten för att vinna olika utmärkelser och få sitt arbete presenterat på webbplatsen. Här finns det inte bara en massa inspiration från fantastiska kreatörer som har vunnit priser för sina projekt, du kan också inspireras av andra byråer på plattformen. Du kan hitta utmärkelser för dagens webbsidor, månadens designers, årets designbyråer och mycket, mycket mer.  

Dribbble

Dribbble finns arbeten av allt från kända och branschvana designers, till nyblivna frilansare. Precis som på de andra sidorna kan du upptäcka prototyper, webbsidor, typografiska affischer och en hel del annat intressant. Dribbble är också en fantastisk plattform och hem till många frilansare. Sidan är en perfekt plats för att ge, och få, konstruktiv feedback från andra erfarna i branschen. Här kan du få hjälp på traven att sätta igång din egna karriär som frilansare.

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.