– Jag hade faktiskt bestämt mig för något annat. Egentligen skulle det bli en morotskaka i flera lager men det var inte tillräckligt avancerat. När jag bläddrade i Hemköps reklamblad hittade jag det här receptet och blev inspirerad. Så jag gjorde en kovändning i butiken.
Du behöver:
300 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakaopulver
Fyllning:3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 st äggulor
2 msk citruslikör
Garnering:
3 st Passionsfrukter
How to:
1. Sätt ugnen på 175º. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm.
2. Grädda ca 20 min. Låt kallna, lossa från formen.
3. Rengör formen och lägg ner botten igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Avsluta med likören och sist grädden.
4. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm, frys minst 3 timmar.
5. Skrapa fruktköttet ur passionsfrukten och häll över.
6. Låt tårtan stå framme ca 30 min innan servering[:en]Idag är det Emmas tur att stå för fredagsfikat. Ambitionsnivån har trappats upp senaste veckorna och idag njuter vi av en vitchokladmoussetårta med med chokladmandelmassabotten.
– Jag hade faktiskt bestämt mig för något annat. Egentligen skulle det bli en morotskaka i flera lager men det var inte tillräckligt avancerat. När jag bläddrade i Hemköps reklamblad hittade jag det här receptet och blev inspirerad. Så jag gjorde en kovändning i butiken.
Du behöver:
300 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakaopulver
Fyllning:3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 st äggulor
2 msk citruslikör
Garnering:
3 st Passionsfrukter
How to:
1. Sätt ugnen på 175º. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm.
2. Grädda ca 20 min. Låt kallna, lossa från formen.
3. Rengör formen och lägg ner botten igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Avsluta med likören och sist grädden.
4. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm, frys minst 3 timmar.
5. Skrapa fruktköttet ur passionsfrukten och häll över.
6. Låt tårtan stå framme ca 30 min innan servering[:]
Skriv en kommentar