Introverta gänget

Hej, jag heter Anna och jag är introvert!

På vår sommarkonferens hade jag fått i uppdrag att prata om ledarskap. Ett ämne som är ganska brett, och allt jag tänkt ta upp hanns inte med. Varför? För att vi fastnade på ett ämne som visade sig vara både intressant och relevant för min målgrupp (det vill säga mina kollegor):
Det handlade om introverta och extroverta och hur man fungerar olika i arbetslivet. Som avstamp till diskussionen hade vi Linus Jonkmans tankar kring ämnet, mannen som de senaste åren lyft detta tidigare icke-ämne.

Det visade sig ganska snart att vi sex medarbetare på Glory Days består av två extroverta och fyra introverta. Det var som att de introverta andades ut lite under den här sessionen. Äntligen legitimerades deras sätt att vara, det vill säga eftertänksamma personer som gillar att göra en sak i taget, som inte är sprudlande idésprutor, och som ogillar plötsliga störningsmoment eller sista minuten-grejer.
Vi tog också upp det faktum att extroverta egenskaper länge har premierats på arbetsmarknaden. Man ska kunna hålla många bollar i luften, vara bra på att knyta kontakter och lyfta lur.

Att vara introvert har länge setts som ett handikapp, som att man är blyg, lite ”egen” och allmänt folkskygg. Det stämmer alltså inte. Linus Jonkman påpekar att det är skillnad på att vara social och vara socialt kompetent. Att vara social är att må bra av att ha folk omkring sig, vilket är vanligt för extroverta. Att vara socialt kompetent innebär att ha en förmåga att lyssna och återkoppla i kontakten med andra, vilket många introverta är bra på.
Att ha en introvert medarbetare innebär ofta hög kvalitet på arbetet. De kännetecknas av att vara noggranna, strukturerade och självgående – egenskaper som nämns i många sammanhang.

Samtidigt hade de extroverta lite svårt att förstå oss introverta när vi förklarade hur vi funkar. Till exempel att många av oss lärt oss att vara mer extroverta på jobbet, men att vi sedan längtar efter tystnad och egentid. Till skillnad från de extroverta som gärna hittar på saker efter jobbet flera av veckans kvällar.

De extroverta hade svårt och förstå, om vi nu försöker vara extroverta på jobbet och sedan är helt slut och vill ha egentid… såg vi det då som ett handikapp att vara introverta?
Det gör vi naturligtvis inte.

Det vi önskar är dock att introverta egenskaper ska få ta större plats på arbetsmarknaden. Till exempel att vi ska kunna få gå undan och jobba ostört i ett tyst rum ibland.

Vi pratade även om hur man verkligen kan dra nytta av att blanda extroverta och introverta i en arbetsgrupp för att uppnå optimala resultat. Den extroverta kommer med idéer och vill köra på, den introverta tänker igenom risker och kan bromsa lite innan idéen sjösätts – en ultimat kombo.

Vill du läsa mer om introverta och extroverta i arbetslivet kan jag tipsa om följande artiklar: Här, här och här

gänget

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.