Så hjälpte vi Macforum att sälja IT-tjänster

Inom marknadsföring skiljer man ofta på företag som säljer till företag (B2B) och företag som säljer till så kallad konsument (B2C). Oavsett om det är ett företag eller en konsument så är det ju människor som tar beslut i båda fallen, men vägen fram till beslutet kan så klart se olika ut beroende på om du shoppar till dig själv eller till företaget.

Sedan en tid tillbaka har vi nöjet att jobba med Macforum. En av Sveriges få Premium Resellers av Apple. Förutom att sälja världens mest igenkända produkter säljer de även IT-tjänster åt företag. Det var just det vi skulle göra i det här uppdraget.

Så först: spana in kampanjen vi gjort för Macforum!

Och sen: plocka med dig tre matnyttiga tankar från kampanjen.

1. Bara för att man tror på content behöver inte allt vara content

Content är effektivt för att skapa förtroende, trovärdighet, relation unt so weiter – och något vi tror stenhårt på varje dag i veckan. Men det är viktigt att använda styrkan i content på rätt sätt. I det här fallet valde vi att göra ett antal filmer som bekräftar målgruppen och skapar igenkänning. För de som känner igen sig finns det olika typer av content i nästa steg som knuffar kunden framåt i köpresan.

2. Det är utsidan som räknas

Lektion 1A, som många förvånansvärt ändå missar. På samma sätt som du utvecklar din produkt för att den ska vara så användbar som möjligt ska din kommunikation vara så relevant som möjligt. Du ska alltså ha ett utifrån-och-in-perspektiv. Därför valde vi ut de scenarion som flest känner igen sig i – oavsett om de är mest representerade hos Macforums kunder eller ej.

3. Älska snuttar

Filmerna för Macforum är ca 60-90 sekunder långa, precis lagom långt för att kunna skapa igenkänning, sätta en känsla och förmedla budskapet. Men vi vet ju också att i vissa kanaler är det alldeles för långt! Det är just där snuttarna kommer in. Från materialet vi filmade fick vi även ut 5-10 snuttar på cirka 15 sekunder som används flitigt i sociala medier, både organiskt och betalt.

Vi gillar det här sättet att kommunicera!

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.