Head of video

4 frågor till Andreas, vår Head of Video Production

Videoproduktioner och rörlig media är självklarheter i dagens digitala landskap. Från Insta-reels till content marketing och marknadsföring – filmat material är ett väldigt starkt verktyg för att nå ut. Glory Days Head of Video Production, Andreas Paulsen Ernek, utvecklar mer.

Vilka skulle du säga är de största fördelarna med att producera rörligt material för content marketing?

– Att vi alltid har så jäkla roligt på jobbet, haha! Skämt åsido, fördelen med film är att du kan säga otroligt mycket på väldigt kort tid. Det är svårt att uppnå samma kraft i kommunikation genom andra medier. Vi människor fungerar så här: ser du en glad människa blir du själv glad, om du ser en ledsen människa blir du själv ledsen. Lägg därtill styrkan av rätt musik till rörlig produktion. Ljudeffekter, dialog, stämning i miljön plus en historia bakom personen som presenteras i en film. Där finns så oerhört många känsloparametrar och sinnesstämningar att skruva på, för att kalibrera fram exakt den känslan som du vill ge mottagaren. Det är riktigt häftigt! Det är en av anledningarna till att rörligt material för marknadsföring är så starkt. Särskilt idag, när du kan publicera filmer och klipp i de flesta format och på alla olika plattformar för sociala medier. Och såklart är det just därför väldigt roligt att ha filmproduktion som sitt jobb.

Hur brett är användningsområdet för rörligt material inom marknadsföring? Kan du ge tre exempel på bredden av videomaterial som Glory Days producerat?

– Kan du tänka det, så kan du göra det. Den begränsningen, eller icke-begränsningen, har film. Därför är användningsområdet så stort och brett. Rörligt passar inte till precis allt, men väldigt nära.

Här ett klassiskt exempel på hur du kan lyfta en ny produkt. Eller i detta fallet, en hel produktserie. Vi slog två flugor i en smäll, då vi i kombination med Axelents nya produktserie valde att lyfta vad som är viktigt för företaget och på så sätt också stärka deras varumärke.

När du vill ge kunder ett mervärde, som när Stadium tillsammans med Nike vill hjälpa folk som vill träna på egen hand att kunna göra det i form av träningspass online, kan det se ut så här.

Ett smart sätt att använda rörligt material kan vara i utbildningssyfte: att informera sina kunder om saker som kan vara svåra att ta till sig i text. Vi hjälpte till exempel Göta Energi med en webbserie om el, för att utbilda deras kunder och föregå många av de frågor som de får till sin kundsupport: och på så sätt minska belastningen på deras kundsupport. Samtidigt som deras kunder får en djupare förståelse för el – och dess resa. Serien översattes till många språk för att så många som möjligt skulle kunna ta del av, och verkligen förstå, innehållet.[/vc_column_text]

Glory Days rörligt

Tjänar alla företag på att inkludera videoproduktioner i sin marknadsföring, även mindre verksamheter?

– Kort svar: ja, definitivt. Längre svar: det är svårt att exakt mäta och estimera, så därför är formuleringen ”tjäna” lite vansklig. Men jag tror, utifrån vad våra produktioner har genererat för våra kunder, att de allra flesta företag kan dra stor nytta av att implementera videoproduktion. Den gamla klyschan ”en bild säger mer än tusen ord” stämmer väldigt bra. Tänk då hur mycket du kan säga med några sekunder film. Jag kan åtminstone inte komma på något företag som inte skulle dra nytta av att inkludera videoproduktion i sin marknadsföring.

Hur ser framtiden ut för videoproduktioner: både inom content marketing och sociala medier?

– Om man ska kika lite bakåt för att kunna blicka framåt anpassar sig videoproduktionen alltmer efter mottagaren. Kortare attentionspan leder till att du måste skapa en stark hook de första få sekunderna för att hålla kvar mottagaren. Sen blir det svårare och svårare att behålla tittaren genom längre videos, så även längden blir allt kortare. Rappt och ”kom till saken”-kommunikation. Dessutom vinner ju alltid väldigt fängslande innehåll som det alltid har gjort, särskilt när det tolkas och presenteras i en nutida tappning.

Sugen på att veta mer om rörliga produktioner? Kontakta oss enkelt genom formuläret nedan!