Jeeves kunskap är nyckeln till effektiv content marketing

I höstas påbörjade vi ett projekt tillsammans med Jeeves. Ett molnbaserat affärssystem som riktar sig till företag med digitala utmaningar inom tillverkning, partihandel och service. Snark tänker du? Tänk igen.

Bland Jeeves kunder finns mer och mindre välkända företag som använder ny teknik i vardagen, i sin affär och i sitt DNA. De är med andra ord i behov av ett affärssystem som är både modernt och dynamiskt. För att möta det behovet behöver Jeeves ha stor kunskap om sina kunders vardag och den bransch de verkar i. Bättre utgångsläge för content marketing finns knappast. Och mycket riktigt är content en viktig del Jeeves marknadsföring. Deras marknadsorganisation delar vår tro på content och gör mycket bra aktiviteter inhouse.

Under konceptet Branschguiden har vi träffat Jeeves egna branschexperter och framförallt Jeeves kunder som i en serie filmer pratar utmaningar, lösningar och framtid. Bland annat träffade vi Jonas Landström som är ansvarig för IT och affärsutveckling på Picadeli.

Ett annat intressant företag vi träffade var Lyko. I filmen berättar deras CTO Peter Gunnarsson om hur man kan utveckla sin e-handel och hantera sin tillväxt, bland annat med IT.

Utifrån vårt perspektiv är detta ännu ett exempel på hur bra content marketing funkar inom B2B. Och i synnerhet där företaget sitter på kunskap som är högintressant för målgruppen.

Sist men verkligen inte minst
Något vi ofta tjatar(!) på våra kunder om är att inte nöja sig med att producera innehåll i världsklass, utan att även ha en plan för hur vi når ut med innehållet till målgruppen. Innehåll klarar sig inte utan distribution och vice versa. I Jeeves fall användes filmerna i fler kanaler, men framförallt som annonser i sociala medier (paid social). Sociala medier är svårslaget när det gäller distribution av innehåll till specifika målgrupper, oavsett om det gäller B2C eller B2B.

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.