Nike x Stadium – Varför springer du?

För att rensa huvudet, för att få en stund av ensamtid eller för att en dag kunna springa ett maraton? Det finns många anledningar till att springa. Och det ville Nike och Stadium förmedla när de lanserade nya Nike Pegasus 38.

Många tror att löpning inte för dem. Framförallt kvinnor. Genom en kampanj för de nya löparskorna Pegasus 38 ville Nike och Stadium förmedla att man varken behöver vara vältränad eller älska löpning för att springa. Istället ville de inspirera till att sänka tröskeln och se löpning som någonting man gör för sin egen skull – oavsett om det är känslan efteråt eller endorfinerna under tiden man är ute efter. 

”Vad är din drivkraft?” Tillsammans med Nike och Stadium tog vi fram en kampanjfilm med den frågan i bakhuvudet. Vi ville lyfta olika kvinnors drivkrafter till att springa för att inspirera andra kvinnor att fundera över sin. Sagt och gjort. Tre olika kvinnor på olika plats i livet med olika drivkrafter till att springa frontade kampanjen som skulle publiceras på sociala medier och i Stadiumbutiker. 

Tiden var knapp. På bara fem veckor skulle vi gå från brief till färdig film. Men genom ett tight samarbete med Nike och Stadium lyckades vi hitta tre kvinnor perfekta för kampanjen. Vi har Dominique som är artist och låtskrivare. Hon springer för att hitta klarhet och perspektiv i sina kreativa processer. Jenny är egenföretagare och småbarnsmamma med ett stressigt vardagspussel. Hon springer för att hitta balans i livet. Olivia är chef på en eventavdelning. Hon springer för att bli sitt bästa jag – både i arbetet och i privatlivet. I filmen berättar de om sina känslor inför löpning på ett personligt och filterlöst vis. 

Titta själv. Och förresten – vad är din drivkraft?

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.