Viktig gala i digital kostym

En pandemi kräver, som alla vet vid det här laget, att en tänker om och tänker nytt. Detta var inget undantag för våra vänner på Child10 när årets Child10 Award skulle gå av stapeln. Istället för en galatillställning med gäster på plats i Stockholm blev det en live on tape-sändning som streamades via Facebook och på den egna webben. 

Varje år utser Child10 tio organisationer runt om i Europa som jobbar för att stoppa trafficking av barn. Dessa organisationer får den prestigefyllda utmärkelsen Child10 Awarded Member och får, förutom en prissumma, organisatoriskt stöd för att utveckla sina organisationer. Under normala omständigheter hålls det en festlig, galalik tillställning med gäster och pristagare från olika länder på plats i Stockholm. Men 2021 års Child10 Award fick istället bli en digital variant, producerad av Glory Days. 

Vi var lite nervösa över att göra eventet digitalt. Både utifrån att känslan inte skulle gå genom skärmen på samma sätt som när vi samlas och om folk överhuvudtaget skulle vilja delta. Vi blev motbevisade på båda punkter! Vi hade fler deltagare än någonsin och feedbacken från tittarna har varit fantastisk, säger Ida Östensson, Director of Communications and Advocacy på Child10.

Child10:s grundare Sara Damber var den som ledde programmet och förutom alla pristagare så fick tittarna höra tal av bland andra utrikesminister Ann Linde och grundaren av #InteDinHora Gabriella Kärnekull Wolfe, samt musik av Ane Brun. 

Det är verkligen en ära att få producera en digital variant av Child10:s årliga event! Det känns gott i magen att få lyfta dem som verkligen gör ett stort och betydelsefullt jobb, som dessutom gör stor skillnad för många. Att vi får vara med och sprida deras namn och arbete så att fler får upp ögonen för dem är väldigt kul – de förtjänar all uppmärksamhet de kan få, säger Andreas Paulsen Ernek, Head of Video Production på Glory Days. 

Sändningen gick av staplen under lunchtid i onsdags och hade en otrolig värme och fint engagemang bland tittarna. 

Se hela eventet här:

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.