West Magazine, Bohuslän, Västkusten

West – Magasinet som blev Glory Days

Mitt namn är Anna och jag jobbar som redaktör på Glory Days Media. Just nu fokuseras en stor del av mitt jobb på att skapa ett bra innehåll för West Magazine. West, som vi säger, är ett ganska ovanligt magasin i content-sammanhang eftersom det är Glory Days egna magasin. Varför gör vi då West Magazine?

Låt oss backa bandet. Året är 2009 och Oscar Johansson, som i dag är vår vd, drev en surfbutik i sin hemstad Grebbestad. Han ville annonsera, men hittade inget passande forum. Eftersom Oscar är en entreprenör ut i fingerspetsarna slog han slag i saken och beslöt sig för att starta ett eget magasin. Han hörde av sig till Johan Börjesson, som då jobbade på reklambyrå, och förklarade sin idé. Johan nappade. Tillsammans spånade de fram ett magasin som de själva skulle vilja läsa, ett magasin som de såg att det fanns en marknad för på Västkusten.

Varken Oscar eller Johan hade erfarenhet av att producera tidningar, så därför tog de hjälp av vänner och bekanta för att skriva, fota, formge, trycka och distribuera. Resultatet av hårt jobb under helger, kvällar och nätter blev ett livsstilsmagasin med fokus på nöje, livsstil och mode. Mycket var lokalt präglat. Distribution skedde genom utdelning på platser där det rör sig mycket folk, till exempel Smögenbryggan samt ställ i butiker, caféer och restauranger.

Magasinet gick bra. Oscar och Johan valde att satsa. De läste allt de kom över om magasinbranschen och hur man producerar magasin med bra innehåll. De knöt till sig duktiga personer. På det sättet kom den tredje delägaren, Anders Neck, in i bilden. En kompetent trio med kunskaper som kompletterar varandra.

Snart började kunderna trilla in, en efter en. Små uppdrag och stora uppdrag. Glory Days blev en content-byrå att räkna med. Man anställde, renodlade verksamheten och breddade erbjudandet till att även inbegripa digitala lösningar i form av hemsidor, nyhetsbrev och sociala medier. I dag kan vi stoltsera med kunder som Stayhard, Steen & Ström och Destination Gotland. Men ryggraden i Glory Days – West Magazine – kommer alltid att ligga oss lite extra varmt om hjärtat.

West Magazine, Bohuslän, Västkusten