Behind the scenes på vår inspelning för Sängjätten

Möt teamet och häng med bakom kulisserna under inspelningen för Sängjätten.

Här i bloggen är vi duktiga på att prata om kommunikation ur ett teoretiskt perspektiv men något som ibland kommer i skymundan är själva genomförandet. Detta trots att det är en mycket viktig del i processen! Det ska vi råda bot på här och nu genom att hänga med på inspelningen för Sängjätten och möta teamet bakom kameran. I skrivande stund rullar reklamfilmen i både mobilskärmar och tv-rutor runtom i hela landet.

Det är mycket att fixa innan det är dags att trycka på ”record”. Här förbereder makeup-artisten Emma en av statisterna för att ta plats i bild.

Filmproduktion handlar om att improvisera fram lösningar. Vi hade bara möjlighet att vara i bussen när det var dagsljus – men eftersom vi ville ha mörkt ute i scenen fick vi åka fram och tillbaka genom en tunnel.

Ljudbilden i en buss har hög igenkänningsfaktor och måste vara spot on för att skapa rätt känsla. Här fångar Viktor ljudet av en sovande man på väg hem från jobbet.

Det går att skära i koncentrationen med kniv när regissören Johannes och producenten Andreas ser till att allt stämmer i tagningarna.

Har man inget trafikljus får man skapa ett själv. Det är inga problem för ljussättaren Karl som har en skåpbil full med lampor med sig. 

Samtidigt med filmproduktionen producerar vi även stillbilder till kampanjen. Till det plockade vi in den eminente fotografen Mikael Kenta som förutom fina bilder även bidrar med massor av positiv energi under inspelningen.

Vår producent Andreas har jobbat dygnet runt innan inspelning för att få allt att klaffa. Han är den som skapar förutsättningar för att omvandla manus till verklighet. Utan Andreas skulle det inte bli mycket verkstad av allt prat.

Morgonstund har guld i mun. Nja, kanske inte så mycket en gråmulen oktoberdag men addera en ljussättare så har vi en drömmig om än lite sömnig morgon.

Att regissera barn kräver en del kreativa metoder men vår regissör Johannes accepterar alltid en utmaning. Dessutom har han sig själv att skylla då han är en av hjärnorna bakom manus.

Philip är vår inhousefotograf. Förutom att sköta kameran är han också den som ritar storyboards och lägger color grade. Hans superkraft är att kunna somna varsomhelst, när som helst.

 

För mer behind the scenes-material, följ oss på Instagram och kolla in våra Reels.

Skriv en kommentar

Din e-post kommer inte bli publicerad.